sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Suomen suurimmat soittarit

Biisien ja artistien menestymiset ovat tietenkin se mielenkiintoisin seurattava kohde, mutta oma viehätyksensä on myös Spotifyn soittolistojen suosioiden nousuissa ja laskuissa.   Olen melko paljon seurannut erilaisten soittolistojen kehityskaaria ja tässä alla on Suomen 10 suurinta tällä hetkellä.  Mukaan ei siis ole kelpuutettu isoja amerikkalaisia tai ruotsalaisia listoja.   Mikäli tiedät jonkun ison kotimaisen, joka tästä puuttuu, niin enemmän kuin mielelläni ottaisin tiedon vastaan.

1.  Dancefloor Hits  47 913 seuraajaa
Sonyn dancelista sisältää n. 200 tämän päivän dancebiisiä; tuttuja mutta myös vähän tuntemattomampia, joista voi tehdä hyviä löytöjä.

2. Kuuminta nyt!  38 332 seuraajaa
Kotimaisia ja ulkomaisia hittejä, jotka ovat tulleet tutuiksi myynti-, radio-, tai tanssilistoilta. Lista on Sonyn, mutta mukana myös biisejä muilta yhtiöiltä.

3. Finnish Dance Chart - 16.6. (Spotifylistat.com) 
25 314 seuraajaa
Muutaman viikon välein listalle lisätään Finnsh Dance Chartille nousseet uudet biisit.  Vanhojakaan sieltä ei poistu, joten tällä hetkellä mukana on jo yli 1000 danceraitaa.  Isoin lista TOP10:ssä.

4. Suomipoppia   23 443 seuraajaa
Sonyn Suomipoppia on suurin pelkästään kotimaista musaa sisältävä lista.   Puhtaimmat iskelmät tai metallisimmat örinät eivät tällä listalla soi.

5. FLOW FESTIVAL 2013!  15 039 seuraajaa
Parisataa biisiä tämän vuoden Flow festivaalin esiintyjiltä.   Jos Sony on ylivoimainen levy-yhtiöiden listoissa, niin Flow on vielä selvempi festareissa.  Provinssin tämän vuotinen on vielä alle viidensadan seuraajan.

6. Parhaat Bileet-Suomi hiphoppia 9 581 seuraajaa
Kolme kuukautta sitten Sonyn Parhaat Bileet ei mahtunut edes TOP20:een, mutta on sen jälkeen ollut nopeiten kasvava lista ja on parissa kuukaudessa tuplannut seuraajamääränsä.

7. Radio Rock - UUTUUDET JA SOITETUIMMAT 7 814 seuraajaa
Radio Rock on puolestaan medioiden puolella ykkönen.  Musiikkipäällikkö Mikko Koivusipilän lista on lyhyt, mutta tiuhaan päivitetty lista rockmusiikin ystäville.

8. I <3 POP  7795 seuraajaa
Puhdas poppilista Sonyn kasaamana.  Kotimaista ja ulkomaista sulassa sovussa niin kuin pitääkin.


9.  Glee  7 779 seuraajaa
Mun mielestä se yllättävin TOP10-lista.   Glee (Sony) sisältää kolmisensataa samannimisessä TV-sarjassa kuultua versiota tutuista hittibiiseistä.  Maaliskuussa ennen sarjan jäämistä Suomen TV:stä tauolle, lista oli peräti sijalla 6.

10. Lazy Sunday   7 138 seuraajaa
Relaan tunnelmaan sopiva lista Sonylta


Yksi asia, joka yhdistää kaikkia suosittuja soittolistoja on aktiivinen päivitys.  Mitä useammin sen parempi.   Isolla soittolistalla mukanaolo ei tietenään tarkoita automaattisesti biisille isoa menestystä, mutta on joka tapauksessa parantamassa mahdollisuuksia päästä esiin miljoonien muiden biisien joukosta.  Spotifyn voima on siinä, että saa kuunnella mitä itse haluaa, mutta silti on mukava joskus laittaa valmis lista soimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti