sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Flow virtaa edelleen

Spotifyn soittolistoja tutkiessa voisi kuvitella, että Suomessa on ainoastaan yksi musiikkifestivaali; Flow.
Flow Festival 2013 -soittolistalla on seuraajia 15094 ja se on tietty kasattu festivaalin tämän vuoden esiintyjien tuotannoista.  Yleensä mukana on pari tuoretta biisiä ja helmet vanhoista hiteistä niinkuin pitääkin.  Jo kaksi vuotta sitten listalla oli 9000 seuraajaa ja viime vuonna yli 13000.  Varmastikin ensi vuoden alussa jälleen listan nimessä vuosi vaihtuu, mutta koska uusi tehdään vanhan päälle, niin yli 15000 kuluttajaa pysyy mukana ja he näkevät soittolistalta uudet artistikiinnitykset saman tien.  Flow on ainut festivaali, joka on ymmärtänyt tämän markkinointikeinon.

Ruisrock 5.-7.7.2013 -listalla on tilaajia 451.  Ruisrockin tilasta kertoo jotain se, että viime vuoden listallakin on tilaajia yli kaksinkertainen määrä.  Ruisrockin profiilissa on myös muutamia Artistin valinta -soittareita.  En kyllä ymmärrä miksi, koska ne eivät yleensä kiinnosta ketään eikä ainakaan niistä ole hyötyä Ruisrockille.  Esim. Jonne von Hertzenin lista on saanut yhden seuraajan eikä tuokaan henkilö ole halunnut sitä laittaa julkiseksi omassa profiilissaan.

Provinssirock 2013 on jo takanapäin, joten luonnollista, että tilaajamäärät putoavat. Vielä pari viikkoa sitten se oli Ruisrockin edellä, mutta seuraajia on jäljellä enää 448.  Turkulaisten kanssa myös sama tilanne siinä, että viime vuoden listalla on seuraajia yli kaksinkertainen määrä.

Pori Jazz 2013 Playlist on ehkäpä se pahin pettymys, seuraajia 337.  Porilla on isot määrät yhteistyökumppaneita ja Spotifyprofiililla olisi potentiaalia nousta merkittäväksi suunnannäyttäjäksi, mutta ei näytä siltä.  Jopa viime vuoden listalla on enemmän seuraajia.

Tuska Festival 2013 (seuraajia 128) löytyy käyttäjältä fme666.  Tai oikeastaan ei löydy, koska listaan lienee jäänyt secret -asento päälle tai se on poistettu käyttäjän profiilista.  Joka tapauksessa kyseinen  soittolista on mainittu Tuskan nettisivulla.  Mutta jälleen sama tilanne; viimevuotisella kaksinverroin seuraajia.

Nummirock 2013 on saanut seuraajia 45.  Lista on tylsähkö johtuen siitä, että mukaan on laitettu artistilta koko albumi ja pituutta on sen takia kertynyt festarilistoista eniten eli 260 biisiä. 

Ilosaarirock -profiilissa ei ole yhtään julkista soittolistaa, mutta kyseinen käyttäjä on kyllä tehnyt Ilosaarirock 2013 -listan ja saanut sille 29 seuraajaa. En ymmärrä miksi lista on yritetty piilottaa kuluttajilta.

Kaikilla Flowta lukuunottamatta on paljon parannettavaa.  Soittolista olisi kuitenkin hyvä tapa tutustua festarin artisteihin sekä etukäteen, että jälkikäteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti