torstai 20. kesäkuuta 2013

ERINomaista

Viikon listanimi on ollut Erin.  Sä Osaat -albumi nousi sijalle 7, albumilta 5 biisiä nousi biisien TOP100 -listalle ja Ei taida tietää tyttö nousi jo TOP 10:een sijalle 9.  Ei ollenkaan huono saavutus, vaikka sekä CD-markkinoilla, että radiolistalla Erin on jo ykköspallilla asti.

Listojen ulkopuolella oli pari merkittävää Spotify -tapahtumaa.  Pink Floydin ympärillä järjestettiin toimiva kampanja, jossa Wish You Were Here -klassikko vapautettiin Spottariin ja loppukatalogi luvattiin kunhan biisi on saanut miljoona striimausta.  No siihenhän ei mennyt kuin kolme päivää ja nyt on koko katalogi kuunneltavissa ja huomattavasti isommalla haloolla kuin pelkästään julkaisemalla.  Kuka puuttuvista isoista on seuraava; Bat ja Ryyd vai AC/DC ?

Toinen erittäin hyvin onnistunut kampanja oli Warnerin "Suomalaisen musiikin historia", jota uutisoitiin TV:n uutislähetyksissäkin.  Näppärä käyttöliittymä, joka tuo varmasti uusia käyttäjiä Spotifylle.  Sääli, että kyseessä on kuitenkin vain yksi levy-yhtiö.

Pääsi sitä listallekin muutama uutukainenkin.   Adelen-Bombo aloittaa peräti sijalta 51.  Adelen on 16-vuotias norjalaistyttö ja hän jäi Bombollaan maansa euroviisukarsinnoissa kakkoseksi.  Norjan edustussävelmähän oli Margaret Bergerin I Feed You My Love ja se oli parhammillaan Spottarissa sijalla 75, joten Adelen sai jo pikkurevanssin.

Sijalta 78 löytyy lisää norjalaisväriä.  Madcon-One Life -biisillä vierailee Destiny's Childissa aloittanut Kelly Rowland ja ainakin suomalaiset tuntuvat olevan myytyjä.  Vielä vuosi sitten ei olisi voinut kuvitella tällaista Suomi-Norja hittivaihtoa.  Norjalaiset biisit nousevat Suomessa ja meidän Isac Elliottia striimataan Norjan Spottarissa jopa enemmän kuin Suomessa, viime viikollakin 210 407 kertaa.

Legendaarinen hollatilais-DJ Armin van Buuren saa viimein biisin Spotifyn listalle kun This Is What it Feels Like nousee sijalle 98.  Armin on äänestetty monta kertaa maailman suosituimmaksi DJ:ksi ja seuraavan kerran hän on tulossa Suomeen elokuussa Weekend Festivaaleille, jossa esiintyy myös mm. Spotifyn tämän vuoden megasuosikki Calvin Harris.

Lana Del Rayn Born to Die oli viime vuonna Spotifyn neljänneksi kuunneluin albumi David Guettan, Chisun ja Cheekin perässä.  Uutta materiaalia on sen jälkeen odotettu ja viikon takainen Helsingin keikka sai janoamaan lisää.  Young and Beautiful on lohkaistu The Great Gatsby soundtrackiltä ja biisi olisi huomattavasti korkammalla kuin tämän hetkinen 99 mikäli soitot eivät jakaantuisi niin tasaisesti sinkun ja soundtrackin kesken.

Albumiuutuuksia listalle saivat Black Sabbath (18), Tuomas Kauhanen (24), Studio Killers (80) sekä Children of Bodom (72), jolta oli kyseessä ainoastaan kommenttiraidaton versio Halo of Blood -albumista.  Viikon yllättävin listatapahtuma oli kuitenkin se, että Jukka Pojan Pelimies ei vieläkään noussut listalle, vaikka Viral50 listan perusteella linkkejä on jaettu mukavasti sosiaalisessa mediassa.  Jukka Poika on perinteisesti pärjännyt hyvin Spottarissa, mutta nyt näyttää startti olevan hitaanpuoleinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti