perjantai 3. toukokuuta 2013

Ny Rillataan

Viikko toi peräti 8 uutuutta Spotifyn TOP100 listalle ja niistä parhaiten menstyi Sini Sabotage-Levikset repee, joka ylsi peräti sijalle 20. Sini on niittänyt mainetta mm. Jaren ja VilleGalle suojattina ja Cheekin taustalla.  Tuskin kukaan voi kieltää etteikö Suomen kovasti maskuliininen hiphopscene olisi naisnäkulmaa tarvinnutkin.

Yön Polte-Rakkauden ratapiha aloittaa sijalta 46.  Viime vuonna Tyttö sinä olet meritähti ylsi peräti kakkoseksi asti ja vietti listalla 39 viikkoa.  Mutta miksi piti odottaa toista sinkkua näin kauan ?

Vuoden huijaus vai yksinkertaisesti hyvä biisi?  Kristalin Rahaa palaa puhutti viime syksynä ja yllättäen se saa jatkoa; Kultaa feat. Stig & Majuri aloittaa sijalta 49 eikä hitteys ole tänä päivänä mikään ihme silloin kun mukana on Stig.

Justin Bieber käväisi kiljuttamassa suomalaisia ja All Around the World nousi listan sijalle 55, As Long As You Love Me puolestaan palaa takaisin sijalle 66 ja Beauty And a Beat on viikon kovin nousija kohotessaa 46 pykälää sijalle 47. 

Voice-voittaja Antti Railio saa myös Bond-tunnarin Skyfall listan sijalle 67.  Antin Romanssi on toisella viikollaan sijalla 80.  Varsinaista "voittobiisiä" odotellaan listalle vasta ensi viikolla, koska pelkät viikonlopun striimit eivän siihen riittäneet. Riittääkö koko viikko?

Timo Jutila on nimi, jota vielä kuukausi sitten en olisi uskonut listalla näkeväni, mutta kun kaverina on Samppa Linna, niin ihmehän olisi ollut listalta poisjäänti.  Ny rillataan viimeiseen asti on hyvä lisä lätkäbiisien sarjaan, sillä eihän lätkäbiisiä voi tehdä liian vakavasti.  "Sundinin Matsi tää on sunkin viimeinen matsi" on laini, joka lähentelee verbaaliakrobatiassaan neroutta, tai jotain...

Entäs sitten tuo Elastinen.  Iisii ei ottanut tuulta alleen ja se oli listallakin vain 4 viikkoa.  Hallussa aloittaa sijalta 99 ja seuraavat viikot ovat koko uran kannalta melkoisen tärkeät.

Sija 100 on David Guettan ensisijoitus Play Hard -biisillä.   Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana  Guetta on viihtynyt Spotifyn albumi- ja biisilistalla peräti 559 viikkoa.

Albumeissä isoin tulokas on Tuomari Nurmio-Dumari ja Spuget.  Slangilevystä on puhuttu ja kirjoitettu paljon, eikä syyttä, sillä kyseessä on hieno kunnianosoitus katoavalle kansanperinteelle.  Muita albumien listatulokkaita tarjoavat Elastinen, Mäk Gälis, will.i.am, Jonne Aaron, Neljänsuora, Aku Hirviniemi ja HIM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti