perjantai 10. toukokuuta 2013

Eläimellistä menoa

Ei, viikon korkeimmalle noussut uutuus ei ole Snoop Dog tai Karri Koira, vaan Heikki Kuula - Koirakaveri.  Kyseinen biisi on lohkaistu loppukesästä julkaistavalta Ipanapa Räp -albumilta. Jokunen vuosi sitten rock-isät saivat Hevisauruksesta soitettavaa lapsille ja nyt muistetaan urbaanimpia vanhempia.  Epäilen ettei ensimmäisellä Ipanapa levyllä ollutta Palefacen Hip hoppii englantii -biisiä kuitenkaan voiteta.  Heikki Kuula on ehtinyt vuosien aikana menestyä omalla nimellään, Perhosveitsi-Heikkinä ja tietenkin Teflon Brothers kokoonpanossa sekä vierailijana mm. Jare & VilleGallen, Junon sekä Karri Koiran biiseillä.

Elastiselta pari albumiraitaa nousee listalle.  Loppuviikko sijalle 88 sekä Ei vaihtoehtoi viisi pykälää alemmaksi.  Toivottavasti Rähinällä seuraavat Spottarilukuja ja sen avulla osaisivat valita oikean sinkun seuraavaksi lohkaisuksi.

Se, että Petri Nygärd nousee listalle ei ole yllätys, vaikka sija 98 onkin vaatimaton verrattuna parhaisiin aikoihin.  Lömällä on melkoisen tarkkaan mietitty täsmäisku kesähittimarkkinoille ja biisi on edeltäjiään jopa paljon "kiltimpi" koko kansaa ajatellen.

Kevin Tandu - Huomenta Suomi aloittaa sijalta 99.   Karman Hyvää huomenta Suomi jaksoikin soida jokusen kymmenen vuotta radioissa ja olikin aika saada uusi biisi sitä korvaamaan soittolistoille. Mun korviin letkeä biisi kuullostaa siltä, että ei jää pelkäksi kesähitiksi.

Kovin albumitulokas on Jontte Valosaari - Haastaja sijalla 39.  "Jos mä oisin sun mies" oli Spottarilistan ykkösenä, mutta "Haastaja"-biisi on kivunnnut vasta sijalle 33.  Jontella ei kuitenkaan ole hätää; albumin avausraita "Tuleen" tulee olemaan iso leka.

Toinen albumiuutuus on Leijonat 2013 -kokoelma. Viime vuonna jellonakoksu nousi sijalle 16, mutta romahti listoilta kisamenestyksen mukana. Muut albumiuutuudet ovat listalle palaajia; Bon Jovi, Ke$ha sekä Emeli Sandé.

Tuomas Kauhasen Enkeli nousi biisien ykköseksi, mutta ensi viikolla Sini Sabotage haastaa sen tosissaan enkä usko muilla olevan mahdollisuuksia.  Villi veikkaus: 1.Sini 2.Tuomas 3. Daft Punk 
Mutta missä ovat Euroviisut?  Suomen biisi tietenkin on, mutta Ruotsin edustaja pullahti jo ulos.  Ainakin Tanskan Emmelie de Forestin sinne kuvittelisin olevan matkalla.


Albumeissa Calvin Harris nousi viimeinkin ansaitulle ykköspallille.  Listaviikkoja on jo 28 ja niistä yli puolet TOP3:ssa.  Calvin Harris on vuonna 2013 sitä mitä David Guetta oli viime vuonna ja Pitbull sitä edellisenä.  Enkä tarkoita, että Guettan tai Pitbullin urat olisivat ohi, päinvastoin.

Albumilistan kovin nousija on Aku Hirviniemi 17 (92) ja pahimmat putoajat puolestaan Voice of Finlandit.  Jonne Aaron on rajusta markkinoinnista huolimatta vasta sijalla 20. En ymmärrä miksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti