keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Voittaako joulu Elämän

Edelleen peräti 28 Vain Elämää -artistien biisiä on TOP100:ssa, mutta pikku hiljaa määrä on pienenemässä.  Joka tapauksessa niitä on edelleen sen verran paljon, ettei joulubiisejä ole vielä mukana kuin 9 kpl ja niistäkin 7 Michael Bublélta.  Bublen lisäksi re-entryt saavat aikaan iki-suosikit Suvi Teräsniska ja Wham!.  Last Christmas on jo "28 vuotias vanhus" ja tullee listoilemaan vielä monena vuonna.

Varsinaisia uutuuksia listalle nousee vain 2.  Sijalta 89 aloittaa Ellie Goulding-Figure 8.  BBC:n äänestyksessä Ellie rankattiin pari vuotta sitten vuoden lupaavimmaksi artiksi ja ehtihän hän tänä vuonna talsia yhteisä polkuja Skrillexin kanssa.

Alicia Keys - Girl on Fire aloittaa puolestaan sijalta 97.   Biisiä olen jo vähän aikaa listalle odottanutkin, mutta veikkailin, että versio, jossa Nicki Minaj vierailee olisi vetänyt pidemmän korren.  Sääli Alician puolesta, että striimit jakaantuvat eri versioille ja listasija on sen takia alhaisempi.

Entäs sitten albumit.  16 joululevyä on jo mukana ja niistä 13 on tuttuja edellisvuosilta.   Metallica saa pari uutta mukaan ja TOP100:ssa, heiltä on nyt 5 albumia TOP100:ssa.

Uutuusalbumeista parhaiten pärjää Bruno Mars-Unorthodox Jukebox, joka nousee suoraan sijalle 21 ja lisäksi kyseisen albumin eka sinkku Locked Out of Heaven hätyyttelee biisien puolella TOP10-rankkausta.   Brunon Doo-Wops & Hooligans -albumi on sekin edelleen listalla ja viikkoja on kasassa jo 97.

David Guettan Nothing But the Beat -albumit ovat poistumassa listalta ja tilalle tulee Nothing but the Beat Ultimate.   Se on jo nyt sijalla 47 vaikka osa striimesitä on mennyt albumin vanhoille versioille, jotka ovat sijoilla 27 ja 87.

Sijalla 84 on ruosalaisen tv-sarjan kolmannen kauden soundtrack.  Tämähän olisi yleensä ennenkuulumatonta, mutta nyt se on ymmärrettävää koska kyseessä on Så mycket bättre eli naapurimaan versio Vain Elämää -sarjasta.  Mukana mm. Darin, Magnus Uggla ja Maja Ivarsson.

Mainitaanpa vielä kovimmat nousijat; biiseissä Haloo Helsinki!-Huuda (46 sijaa) ja albumeissa Muse-The Resistance (51 sijaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti