keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Joulusoittarit

Nyt alkaa olla viimeinen hetki katsastaa jouluisten soittolistojen antia, sillä niiden tilaajamäärät alkoivat jo eilen pudota. Kaikki "isot" eli EMI, Sony, Universal ja Warner olivat nostaneet profiileissaan joululistat ylimmäisiksi, osa hyvällä, osa vähän heikommalla menestyksellä.

Listoista ylivoimaisesti suosituimmaksi nousi Sonyn It's Christmas, jolla on tällä hetkellä peräti 5166 tilaajaa.  Biisejä on mukana vähän alle 200 ja tyyli vaihtelee monipuolisesti popista perinteiseen. Mun tilastoissa se on tällä hetkellä Suomen kahdeksanneksi suurin soittolista.

Toiseksi parhaiten onnitui Warner.  Tulkoon Joulu -lista sai 715 tilaajaa ja se sisälsi 10 isoa joulualbumia (Buble, Samuli, Suvi, Jarkko jne) levy-yhtiön omasta katalogista.  White Christmas onnistui haalimaan 56 tilaajaa ja se sisälsi mm. Bublen, Josh Grobanin ja Enyan joulualbumit.  Warnerin kolmas joulusoittari on nimeltään Michael Buble's Season Favourites.  23 biisiä, vaivaiset 12 tilaajaa on selvästi vähemmän mitä Bublen nimellä olisi pitänyt saavuttaa.

Universal tarjosi pari listaa.  Niistä monipuolisempi Digster Joulu sisälsi reilu 100 biisiä ja se sai 128 tilaajaa.  Sonyn listan tavoin mukaan on päässyt myös muiden levy-yhtiöiden tuotantoa ja soittari olisi ansainnut isommankin menestyksen.  Universalin toinen lista Kauneimmat joululaulut perustuu vastaavan nimiseen kokoelmasarjaan ja tulos oli 48 tilaajaa.

EMI ei voi kehua onnistuneensa Playalistic -profiilinsa joululistoilla.  Playalistic-Joulumieltä piti sisällään suomalaista joulumusiikkia jostain kumman syystä parilla jazzahtavalla instrumentaalilla höystettynä; vain 37 biisiä, vain 19 tilaajaa.   Playalistic-Christmas puolestaan koostui 31:stä englannin kielisestä joulubiisistä ja kiinnostuneita tilaajia oli löytynyt 3 henkilöä.   Parin vuoden takaiset Kaikkien aikojen joulu, Playalistic-Kaikkien aikojen joulu tai Joulu Rat Packin seurassa eivät tänä vuonna olleet edes enää livenä näkyvillä.

YouTuben puolella isoksi jouluhitiksi muodostui Wham vs PSY, jonka tekemiseen luvat tuskin olivat kunnossa.  Muussa tapauksessa Last Christmas Gangnam Style olisi soinut radioissa riesaksi asti.  Nyt saavutus oli parissa viikossa lähes miljoona YouTube tsekkausta.

1 kommentti:

  1. Etkö voisi tehda listan karmeimmista joululauluista? Oman kauhulistani kärjessä on Feliz Navidad-sekun rupeaa kuuluumaan kaupassa niin juoksen korvia pidellen ja kiljuen ulos.

    VastaaPoista