perjantai 7. joulukuuta 2012

Vahvaa ja hauskaa

Grammypystit jaetaan USA:ssa jälleen ensi helmikuussa ja tuolloin on vuorossa 55. kerta.  Kyseessä on musiikkialan  arvostetuimmat kunnianosoitukset, sarjoja joissa pystejä jaetaan on 81, joten voittajia ja ehdokkaita riittää.  Vielä muutama vuosi sitten sarjoja oli yli 100, mutta sieltä on poistettu "vuoden polkkalevy" ja muita vastaavia pienemmän piirin herkkuja.

Tänä vuonna ei ole yhtään aivan ylivoimaista grammyrohmua, vaikka ehdokkuuksia esim. Fun. ja Mumford & Sons sai 6 ja Black Keys 5. 

Kolme biisiä erottuu mun silmissä edukseen;
Kelly Clarkson - Stronger
Fun.- We Are Young
Miguel - Adorn
Nämä kolme biisiä saivat kukin ehdokkuudet kolmessa eri sarjassa ja lisäksi siihen vielä albumi ym -sarjat bonuksena päälle.

Grammy.com -sivulta löytyy täydelliset listat sarjoista ja ehdokkuuksista.   Niissä on varmasti monta vierasta nimeä, joten ajattelin auttaa asiaa soittolistalla.   Mukaan en laittanut komediasarjojen puhelevyjä,  kansitaiteesta palkittavia tuotoksia tai kehuttuja videoita ym.  Klassiselta puoleltakin vähän typistelin, mutta olihan ne syytä noteerata jo sen takia, että mukana oli sekä Osmo Vänskää Sibeliuksen parissa, että Einojuhani Rautavaaran Sellokonserttoa Helsingin Filharmoonikkojen toimesta.  

Listalla on siis mukana "vuoden parhaat" popista, metallista, r'n'b:stä, countrysta, jazzista, gospelista, klasssista.  Mitäpä sillä tyylin nimellä on väliä, sehän on kuitenkin musiikkia ja sitä riittää soittarilta 229 biisiä ja 16 tuntia. 

Soittolista : 2013 Grammy Nominees 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti