perjantai 23. syyskuuta 2011

Majorit

Näyttää, että tällä viikolla Spotify on ollut kiireinen uuden Facebook yhteistyön kanssa eikä ole koko viikolla päivittänyt listojaan paitsi Ranskan osalta, jossa David Guettan ja Usherin yhteistyö nousi TOP 10:een.

No, kyllähän Spottarissa on paljon kiinnostavaa ilman listojakin.  Festareiden tilanteesta jo joku aika sitten kirjoitinkin, mutta missä tilanteessa ovat levy-yhtiöt?   Tsekataan neljä suurta eli EMI, Sony, Universal ja Warner ja se millaisia soittolistoja ne ovat saaneet aikaan.

Emi käyttää playalistic-finland -profiilia.  Se sisältää 117 soittolistaa, joilla on yhteensä 1095 subscraibaajaa. Listoista isoin on Playalistic - Ibiza Summer! Lista sisältää David Guettan albumin, sinkun ja muutaman biisin Swedish House Mafialta. 403 henkilöä on varmaankin tilannut listan osallistuessaan Ibizan kilpailuun.   EMIn listoista suurin osa on persoonattomia yhden artistin koko katalogi -listoja.   EMIllä on myös emimusicfinland -profiili, mutta se lienee vanhempi ja poistumassa.

Universal puolestaan toimii digster.fi nimen alla. Listoja on 54 ja niillä tilaajia 6101.  Suurin lista on Digster Top30  jolla on mukana päivän hittejä tyylistä toiseen ja tasaisesti eri levy-yhtiöiltä. Tilaajia sillä on 1229. Univeralilla on paljon eri artistien kokoamia listoja, mutta näyttää etteivät ne kiinnosta kovinkaan pitkään. Ymmärrettävää.

Warnerin listat löytyvät warnermusicfinland -profiilista.  41 listaa ovat saaneet 9497 tilausta.   Mukana on Universalin tavoin jonkun verran artistien kokoamia listoja, mutta paljon myös listoja, jotka sisältävät ainoastaan yhden albumin.   Dance Anthems  on listoista isoin, tilaajia 3050.  Vanhimmat biisit ovat olleet tuolla listalla jo vuoden ja kuuluuko "En haluu kuolla tänä yönä" tai "Nettiin" oikeasti Dance Anthems nimikkeen alle.  Warner on avannut myös ainakin 6 uutta profiilia tyyliin playlistmerocknroll tai playlistmefinlandparty. En tiedä mitä aikovat, mutta vanha profiili on paljon toimivampi.

Sony on onnistunut kilpailijoitaan paremmin. sonymusicfinland pitää sisällään 32 listaa, tilaajia 44228.  Monipuolisista listoista isoin on Dancefloor Hits, jolla on peräti 16836 tilaajaa eli enemmän kuin EMIn, Universalin ja Warnerin kaikilla listoilla yhteensä. Tuon listan kaikki nimet ei minulle sano yhtään mitään, mutta kohderyhmälle näyttää toimivan.  Olen yrittänyt etsiä isompaa suomalaista listaa siinä onnistumatta. Ruotsista ja Norjasta isompia löytyy, mutta tuo taitaa olla suurin Suomessa tehty.

Toivottavasti pian Spottari pääsee TOP100 -listojensa kanssa takaisin normaalirytmiin. Ainakin mua kiinnostaisi nähdä esim. paljon parjatun Lauri Tähkän kohtalo. Onko TOP100 -kynnys edelleen liian kova.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti