tiistai 16. elokuuta 2011

What the F**k!


Niin sitä sitten kävi, että Sak Noel nousi Loca Peoplellaan Spotifyn TOP100:n ykköseksi.  Kyseessä on ehkäpä monelle yllättäen vasta toinen tämän vuoden ulkomainen ykkönen, se ensimmäinen oli tietty Jennifer Lopez.  Espanjasta ei muutenkaan kovin usein isoja hittejä Suomeen rantaudu, mutta ovathan niitä tehneet mm. Las Ketchup, Los Del Rio ja Baccara, Julio Iglesiaksen kestosuosiota unohtamatta.


Uutuksia listalle nousi vain 3 kpl; Lykke Li (I Follow Rivers), Juju (Huuda) ja Beyoncé (Best Thing I Never Had).  Lisäksi Rihannan Love the Way You Lie (part II) nousi listalle takaisin.   Lykke Li ja Rihanna saivat hyvää vetoapua tulevista keikoista vaikkeivat ne tapahtuneetkaan tai toisessa tapauksessa ei aivan ajallaan.  Juju on nousemassa hyvää vauhtia kotimaisen hiphopin menetystarinoiden joukkoon. YouTube -hitti "Huuda" omaa potentiaalia jopa jonkinasteiseksi crossover hitiksi.  Beyonén "Run the World (Girls)" jäi Suomessa kuitenkin melko pieneksi hitiksi, Nelosen toinen lohkaisu on kuitenkin vähän helpompi suomalaiseen makuun, mutta saa nähdä miten korkealle Best Thing I Never Had kipuaa.

Listan kovin nousija on Maroon 5 - Christina Aguilera yhteistyö "Moves Like Jagger", joka kipusi 66 pykälää ylöspäin sijalle 29.  Noin kovat nousut ovat melko harvinaisia Spotifyn listalla ja ikuiseksi arvoitukseksi jäänee onko nopea nousu Maroon Vitosen vai Christinan ansiota.

Albumien ykkönen on Pitbullin Planet Pit, josta hittejä riittää lohkaistavaksi vielä pitkälle ensi vuoteen.  Samalla päättyi 14 viikkoa kestänyt Jaren & VilleGallen ykkösputki.

USA:n Spotti-ykkösenä on meilläkin nousussa oleva Foster The People - Pumped Up Kicks, Ranska vannoo Rihannan nimeen ja Hollanti on Don Omarin lumoissa.  Espanjan listan kärjessä on Juan Magan, olisikohan siinä seuraava espanjalais-DJ myös Suomen listoille?  Veikkaus meidän ensi viikon ykkösestä ei mene kylläkään Espanjaan vaan tuonne Kuuba-USA akselille eli Pitbulliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti