tiistai 9. huhtikuuta 2013

Perhosefekti

Perhosefekti eli ominaisuus, jossa pienet muutokset alkutilassa aikaansaavat suuria muutoksia tapahtumassa; voiko perhosen siivenisku saada aikaan myrskyn toisella puolella maapalloa.  Voiko Perhosefekti nostaa Timi Lexikonin Suomen dancehiphopscenen terävimpään kärkeen.   Timin ekalta albumilta nousi "Reivaa" ja "Huasteleppa levveemmin" jo sen kokoisiksi radiohiteiksi, että minäkin kiinnostuin siittä miten savo ja hiphop sopivat yhteen.  Viime keväänä näppärästi nimetty  "Moon Kuu" soi varsinkin YleX:ssä, mutta ei vielä vakuuttanut spottareita.  Sen jälkeen "Tää Kesä" kuului jo viime kesän kesähitteihin ja Spotifystakin kertyi 12 listaviikkoa.  Yllättävän pitkän tauon jälkeen on nyt julkaistu "Perhosefekti" ja se on viikon kovin uutuus listalla sijalla 65.

Viikon toiseksi korkein uutuus on Calvin Harris-I Need Your Love sijalla 83.  Tässä meillä on erittäin poikkeuksellinen tilanne, sillä puoli vuotta sitten julkaistulta 18 Months -albumilta on listalla mukana edelleen 3 muutakin biisiä; Sweet Nothing (21), Drinking from the Bottle (29) ja We'll Be Coming Back (74). Eihän tuo olisi mitenkään harvinaista uutuusalbumille, mutta siitähän ei tosiaankaan ole kyse.  Albumi on puolen vuoden jälkeen edelleen Spotifyn listalla sijalla 5, mutta ainakaan minä en ole albumia onnistunut löytämään yhdenkään levykaupan CD-hyllyistä.

Kolmas uutuus on Fall Out Boy-My Songs Know What You Did in the Dark ja ekan listaviikon sija on 91.  Vahvaa paluuta tekevä punkPOP yhtye toimii radioissa menneiden vuosien malliin ja tämä uutukainen on ehtinyt radiolistalla jo sijalle 7.

Sijalle 100 nousee Avicii-X You.  Ruotsalais DJ:n Levels -hitti sinnittelee vielä pari pykälää ylempänä peräti 67:n listaviikon jälkeen.  Nicky Romeron kanssa tehty I Could Be the One on puolestaan sijalla 6.

Usein on väitetty ettei metallikansa ole sinut Spotifyn kanssa. Albumien puolella on ainoastaan kaksi uutuutta ja molemmat melkoisen metallisia; Bring Me the Horizon sijalla 55 ja Killswitch Engage sijalla 71.  Sitä kylläkin ihmettelen ettei Bring Me the Horizon yltänyt lainkaan fyysisen puolen listalle tai miten fyysisen puolen TOP10 -menestys Avantasia ei puolestaan näy Spotifyn listalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti