keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kuuluu ja soi

Ei ole epäselvää kuka on viikon nimi Spotifyn listoilla.  Se nimi on tietty juuri neljännen "virallisen" sooloalbuminsa julkaissut Juno.  Syntymäpäivän mukaan nimetty 050187 nousi jo ensimmäisellä
viikollaan sijalle 7, mutta sen lisäksi Juno on artistilistan ykkösenä ja albumilta nousi 7 raitaa biisien TOP-listalle.  Junon edellinen sooloalbumi J.K x 2 Tunti Terapiaa julkaistiin lokakuun puolessa välissä vuonna 2010.  Mulla on Spotifyn listadataa kyseisen vuoden marraskuun alusta lähien eikä albumia näkynyt TOP100:ssa.  Suomen virallisella albumilistalla se vietti yhden viikon sijalla 29.

Sen jälkeen on tapahtunut uralla paljon.  Ensimmäinen iso noste tuli vierailusta Jare & VilleGallen Holidai -biisillä, joka vietti 13 viikkoa Spotifyn listalla.  Ja se vielä suurempi oli Nopsajalan ja Jonas W. Karlssonin kanssa perustettu Elokuu.  Se nosti Junon ykkösliigaan ja taitaapa kaveri pysyä siellä kauan.  Kuuluuks -sinkku on listalla sijalla 3 ja sama biisi albumiraitana sijalla 56.  Noiden striimimäärät yhdistettynä Juno olisi erittäin lähellä ykkössijaa, jota hallinnoi jo neljättä viikkoa Passenger-Let Her Go.  Aikuisten setien väliin mahtuu kakkoseksi tuore teini-idolimme, mutta musapiirienkin hyväksynnän saanut Isac Elliot.  Norjan Spotifyssa biisi on muuten sijalla 31.

Juno biisien lisäksi listalle ylsi pari uutuutta. Miss Farkku-Suomi leffassakin näytellyt Sanni Kurkisuo tuo Prinsessoja & astronautteja biisin sijalle 37.  Sitä vastoin Will.I.Am/Justin Bieber yhteistyö #thatPOWER ylittää niukemmin listakynnyksen sijalla 100.  Viikon kovin nousija on puolestaan Timi Lexicon-Perhosefekti kohotessaan 41 pykälää sijalle 24. 

Vanhat väistyvät uusien tieltä.  Listalta poistui ikuisuudet mukana ollut Avicii-Levels.  Se nousi mukaan jo marraskuussa 2011 ja eri versiot saivat listaviikkoja kasaan yhteensä 94.

Albumeissa Haloo Helsinki on ykkösenä jo kahdeksatta viikkoa.  
Uutuuksina mukaan nousevat Junon lisäksi:
15. Volbeat - Outlaw Gentlemen & Shady Ladies
19. Voice of Finland 2013
24. Paramore - Paramore
97. Stone Sour - House of Gold & Bones, part 2
Näistä Voice of Finland tehnee pikapyrähdyksen TOP10:een, mutta Volbeat viihtynee listalla pitkään. Bändin tällä viikolla listalle palaava Guitar Gangsters & Cadillac Blood on saanut kasaan jo 97 viikkoa ja tuosta luvusta vielä puuttuvat ensimmäiset vuodet Spotifyn esihistoriasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti