keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kevättä ja tähtiä ilmassa

Neljä uutuutta biisilistalla ja niistä korkeimpana sijalla 38 viime vuonna todelliseksi supertähdeksi noussut Jukka Poika. Älä tyri nyt on esimakua tulevalta levyltä ja se lupaa hyvää menestystä.  Toinen supertähti Madonna on tallin vaihdon jälkeen julkaisemassa myös albumia ja Give Me All Your Luvin' aloittaa taipaleensa sijalta 67. Sijalla 80 ei ole supertähti, van YleX:ssä mukavasti soinut Tyttö sinä olet meritähti.  Sen esittäjä Yön Polte pitää sisällään vaasalais-kaksikon sekä Punavuoren punaposken, joka on tuttu nimellä Stig Dogg. Viikon neljäs uutuus on Englannissa ja USA:ssa ykköseksi ehtinyt Gotye-Somebody That I Used to Know.  Kyseisestä biisistä on tehty jo upea coveri, jossa Walk off the Earth niminen bändi soittaa yhdessä biisin yhdellä kitaralla. Poikkeuksellisesti laitan siitä YouTube -linkin, sillä sekin on näkemisen arvoinen.

Elokuu - Soutaa huopaa nousi listaykköseksi ja Michel Telo -Ai se eu te pego kakkoseksi.  Muita kovia nousuja tekevät GG Caravan 34(65) ja Kelly Clarkson 59(100).  Whitney Houston ei biisilistalle yltänyt.  Todennäköisesti soitot ovat jakaantuneet listaa ajatellen liian monen biisin kesken ja esim. I Will Always Love You löytyi laskujeni mukaan kymmeneltä albumilta ja siihen vielä remixit päälle.  Whitneyn kokoelmista Essential on sijalla 21 ja Greatest Hits sijalla 41.

Pariisin Kevät - Kaikki on satua -albumin ennakkokuunteluun törmäsin perjantai-iltana ja vain parin päivän striimeillä se on albumeissa viikon kovin uutuus sijalla 14.  Albumeissa Bon Iver tekee myös mukavan nousun (31 sijaa) Grammyjensa siivittämänä. Spotifyn voima on parhaimmillaan juuri tällaisten artistien kanssa, joista kirjoitetaan kohtuullisen paljon ja iso yleisö pääsee Spotifyn avulla ensimmäistä kertaa kuulemaan omin korvin mistä on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti