sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Suvi marraskuun alussa

Perjantai on ehkä se suosituin julkaisupäivä ja varsinkin kotimaisillla julkaisuilla lähes ainoa ja niinpä
perjantain lista on se mielenkiintoisin.  Tähän aikaan vuodesta on melkoisesti isoja albumijulkaisuja ja nyt näemme ensimmäistä kertaa miten ne pärjäävät heti ensimmäisenä päivänä.

6. Suvi Teräsniska-Pohjantuuli   Syksyn Sävel -voittaja otti mukavan lähdön ja ylsi heti pykälää korkeammalle kuin viime talven Yö-tribuutti parhaimmillaan.  Itse asiassa Suvi on ollut korkeammalla ainoastaan joululevyllään, joka on parhaimmillaan keikkunut ykkösenä.

11. Vesa-Matti Loiri - Tuomittuna kulkemaan  Vesku ei ole Spotifyssa aiemmin normialbumeillaan pärjännyt ja siihen nähden suoritus on uskomattoman hyvä. Skarabee ylsi kolme vuotta sitten viikoksi mukaan, mutta joululevy käväisee listalla vuosittain ja on parhaimmillaan ollut sijalla 5.

29. Jesse Kaikuranta - Vaikka minä muutuin   Viimevuotinen debyytti vietti lähes puoli vuotta listalla ja se on TV-formaateista ponnistaneelle paljon, joten ekan päivän hyvä sijoitus ei ole yllätys.

86. Ismo Alanko - Kolmannesvuosisata taiteilijaelämää - live Kotimaiset livelevyt ovat harvinaista herkkua, joten hienoa saada Ismo levyllään jopa Spotifyn listalle.  Hassisen Kone, Sielun Veljet jne...  Onhan siinä komea ura jo tähän mennessä.

Biisien puolella Sini Sabotage-Miks oli uutuus sijalla 31.   Sini sai ekalla sinkullaan vuoden toiset parhaat viikkolukemat, joten biisi tullee nousemaan nopeaa tahtia kärjen tuntumaan.

Ensimmäinen päivä ei tietenkään kerro koko totuutta, mutta antaa kuvan etukäteisodotuksista.  Sinänsä hienoa, että näemme tällaisen totuuden näin nopeasti, virallisella albumilistalla nämä näkyvät vasta ensi viikon sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti