torstai 14. helmikuuta 2013

Titaanien taistelu

Mikael Gabriel - Päästä mut pois räväytti kunnolla olemalla viikon isoin uutuus sijalla 24.  Noin korkealle ei olisi biisin uskonut alussa kohoavan.  "Pohjosen poika" oli parhaimmillaan 62 ja "Sä olit oikees" ei sekään ollut kuin nr. 21 parin kuukauden kasvun jälkeen.  Toki noiden jälkeen MG oli jopa ykkösenä vierailleessaan Lord Estin "Vuosi vaihtuu" -hitillä. 

Viikon toiseksi kovin uutuus olikin sitten odotettu.  Aku Louhimiehen 8-Pallo leffassakin soiva Haloo Helsinki-Vapaus käteen jää saa sijaluvun 36.  Yhtyeen tähän mennessä suurin hitti, Maailman toisella puolen, vietti toissavuonna peräti 12 viikkoa TOP10:ssä.  

Viikon kolmas uutuus on sekin tuttu nimi vaikkei Spotifyaikana olekaan ehtiny listasijoilla juhlimaan.  Anssi Kela-Levoton tyttö aloittaa sijalta 49.  Anssin Nummela -albumi on kaikkien aikojen suurimpia menestyksiä, vaikka Vain Elämää ohittikin sen nousemalla nykyisen vuosituhannen myydyimmäksi levyksi.

Neljättä uutuutta kaipasin listalle jo viime viikolla.  Passenger-Let Her Go saa sijan 66 ja samalla All the Little Lights on albumilistan kovin nousija (29 pykälää).  Ruotsissa sekä albumi, että sinkku komeilevat ykkösenä.

Euroviisuehdokkaamme Krista Siegfrids-Marry Me nousee myös listalle (91) ja veikkaanpa biisin siellä pysyvänkin jonkin aikaa.  Nyt listalle nousi versio Warnerin jakelussa olevalta UMK-kokoelmalta, mutta saa nähdä syrjäyttääkö tulevan EMI-Universal combon julkaisema sinkkuversio sen.  Sinänsä mielenkiintoinen tilanne, kun oikeudet biisiin ovat ainakin toistaiseksi kahdella isolla levy-yhtiöllä.

Ja nouseehan listalle myös Macklemore & Ryan Lewis-Can't Hold Us.  Samaan aikaan samalta The Heist -albumilta lohkaistuThrift Shop nousee listan ykköseksi.  Mainitaan vielä listan kovin nousija, joka on Justin Timberlake (30 pykälää).  Pitkä tauko ei näytä haittaavan.

Albumipuolella Suvi Teräsniska voitti mielestäni yllättäen titaanien taistelun Haloo Helsinkiä vastaan, ainakin ensimmäisellä viikolla.  "Hän tanssi kanssa enkeleiden" aloittaa sijalta 21 ja "Maailma on tehty meitä varten" ainoastaan neljä pykälää alempaa.   Yllätys on melkoinen kun ottaa huomioon, että Haloo Helsingin edellinen vietti 24 viikkoa TOP10:ssä, Suvin edellinen ainoastaan 4.  Fyysisen puolen listalla veikkailin näin päin käyvänkin, mutta oletin Spotifyn olevan Haloo Helsingin heiniä.  Johtuuko listan tilanne Suvin nosteesta, Yön biisien jatkuvasta suosiosta, Vain elämää konseptin aiheuttamasta coveribuumista, vai oliko kyseessä sattuma, joka korjaantuu kun molemmat saavat listalle ensimmäisen täyden viikon striimimäärät.  Levythän julkaistiin perjantaina ja listarytmi päättyy sunnuntaina eli onko Haloo Helsingin kuuntelijat bilettäneet ulkona viikonlopun ja Suvin ystävät puolestaan kuunnelleet musiikkia kotona Spotifysta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti