tiistai 31. tammikuuta 2012

Bobbia Spottariin

Viikon Spotify uutinen ei ole Robinin pysyminen biisien ykkösenä. Eikä myöskään se, että Chisu – Kun valaistun  on ollut albumien ykkösenä 15 viikkoa, kun viime vuoden ennätys oli Jaren ja VilleGallen 14 viikkoa.  Ultra Bran nousu albumien TOP10:een ensimmäisellä viikollaan, mutta vanhalla Sinä päivänä kun synnyin -kokoelmalla on myös uutisoinnin arvoinen asia, samoin kuin Lana Del Rayn tai Leonard Cohenin uudet albumit.  Koko Spotifyn kannalta kuitenkin ykköstapahtuma on Bob Dylan.  Jokunen vanha legenda on ollut kokonaan Spottarista poissa, mutta Beatles, AC/DC, Led Zeppelin, Pink Floyd, Metallica ym. menettivät Dylanin myötä yhden ison nimen Spotifyn kannattajien puolelle. Dylanin sanoin: The Times They are A-Changin'.

Viikko toi listalle kolme uuttuutta. Elokuu – Soutaa Huopaa nousi sijalle 39.  Yhtyeen jäsenet Nopsajalka ja Juno ovat hitteilleet ennenkin ja Jonas Karlsson tuo mukaan lisää studio-osaamista.  Lopputulos kuullostaa hitille, ehkä jopa kesähitille.    Laura Närhi – Hetken tie on kevyt  nousee sijalle 89.  Anna Puu ei Idols-vetoaan levyttänyt, mutta nyt saamme lohdutukseksi uuden onnistuneen tulkinnan Tehosekoitin -klassikosta. Annan versiota on YouTubesta kuunneltu yli puoli miljoonaa kertaa.    Kolmas uutuus on Herra Ylppö & Ihmiset – Mustat hevoset. Biisi toimii albumin ekaa sinkkua huomattavasti paremmin radioisssa, joten nousu täälläkin oli odotettavissa. 

TOP 10 sai yhden uutuuden kun Pitbull sai International Lovesta jo neljännen TOP5 -hitin Planet Pit -albumiltaan.  TOP20:een ylsi kaksi kovaa nousukasta; Michel Telo ja Cheek.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti