sunnuntai 15. helmikuuta 2015

UMK

Vuonna 2011 oli käytössä vielä perinteiset karsinnat ja Paradise Oskar valittiin edustamaan maatamme euroviisuihin. Da Da Dam nousi listalle vasta itse viisujen aikaan toukokuussa, sai kasaan 7 listaviikkoa ja piikkauksen hienosti sijalla 15.


2012 alkoi UMK.  UMK-Albumi nousi listalle helmikuun lopulla, piikasi sijalla 42 ja viihtyi mukana 3 viikkoa.   Stigin Laululeija tai kisan ykkönen Pernilla Karlsson eivät biisilistalle yltäneet.

2013 albumi nousi listalle jo tammikuun puolivälin jälkeen.  Se piikkasi peräti sijalla 13 ja sai kasaan 6 listaviikkoa.  Krista Siegfrids kampesi itsensä myös hitiksi.  Marry Me nousi listalle helmikuussa ja kipusi 18 viikon aikana parhaimmillaan sijalle 33. Muita biisejä ei listoilla näkynyt.

UMK 2014 nousi listalle uudenvuodenpäivänä, piikkasi sijalla 33 ja sai kasaan re-entryjen jälkeen 26 listapäivää.   Vuoden alussa myös uudella Viral50 listalla alkoi tapahtua; tammikuun ensimmäisellä viikolla Lauri Mikkola nousi sijalle 4.  Pari viikkoa myöhemmin samalle listalle nousivat Hukka ja Mama ja viikkoa myöhemmin Mikko Pohjola.  Softengine pääsi myös mukaan helmikuun alussa viral50 listalle.     Varsinaiselle biisilistalle kipusivat Mikko Pohjola (nr. 48) sekä Softengine, jonka piikkaus sijalla 13 on toistaiseksi korkein viisupiikkimme.

Tämän vuoden UMK 2015 nousi 13.1. päivän listalle ja on piikannut sijalla 25.   Biiseistä ainoastaan Satin Circus on toistaiseksi yltänyt TOP200:n joukkoon, mutta sija 71 tuskin jää vuoden ainoaksi merkinnäksi.   Viral50 -lista kertoo puolestaan puskaradioden voimasta.  Kuluvan vuoden UMK-piikkaukset tähän mennessä ovat:
3. Opera Skaala
6. Shava
9. Pertti Kurikan Nimipäivät
10. Aikuinen
12. Siru
15. Norlan "El Misionario"
24. Angelo De Nile
UMK:n isoin puheenaihe on eittämättä Pertti Kurikan Nimipäivät.  Spotifyn listoja paremmin tilanteen näkee YouTubesta.  Aina mun pitää -video on saanut katseluita 629 000 eli jotakuinkin saman verran kuin muut kokelaat yhteensä.  Ilmiöissä pelkkä kuuleminen ei aina riitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti