lauantai 7. helmikuuta 2015

Rock elää

Rock ja varsinkin suomenkielinen rock on kuulunut iskelmän ohella siihen kategoriaan, joka ei pahemmin ole Spotifyssa juhlinut, siis ainakaan tähän mennessä. 

Haloo Helsinki on totta kai ollut ykkösenä, mutta sehän on ainakin mun silmissä poppia.  Viikko sitten CMX jäi yhden pykälän TOP10:stä, mutta Apulanta nosti kokoelmansa viime syksynä sijalle 3.  Siinä auttoi tietty samaan aikaan pyörinyt Vain Elämää -sarja.     Vuosi sitten radioiden rakastama Happoradio nousi sijalle 4, vuonna 2013 Kotiteollisuus puolestaan sijalle 22.   Niitä aiemmin esim. Herra Ylppö on päässyt vitoseksi, Amorphis kympiksi, Children of Bodom sijalle 12 ja Viikate sijalle 19.
   
Nyt kuitenkin Mokoma teki aikamoisen tempun kun yhtyeen Elävien kirjoihin -albumi nousi ensimmäisenä päivänä sijalle 4, samaan aikaan kun eka sinkku on radiolistalla vaatimattomasti sijalla 202. Alkaako tästä suomalaisen rokin uusi aika?

2 kommenttia:

  1. Veikkaan, että kolme-nelikymppiset muodostavat Spotifyn käyttäjistä entistä suuremman ja aktiivisemman osan, ja siksi Spotifyn albumilista alkaa näyttää enemmän viralliselta albumilistalta.

    VastaaPoista
  2. Ja aiemmin monet kotimaiset rockbändit karttoivat Spotifyä ja julkaisivat albuminsa siellä myöhemmin kuin muualla.

    VastaaPoista