maanantai 23. joulukuuta 2013

Uudet idolit

Juuri päättynyt Idols -kausi on mediassa lähes vaiennettu kuoliaaksi, vaikka hyviä artistinalkuja ponnahtikin esiin.  Tuntuu, että Voice of Finland on se mistä enää puhutaan.  V.o.F. on kuitenkin ollut formaatti, josta ei ole uusia tähtiä löytynyt missään päin maailmaa, Jesse Kaikurainta lienee ainoa poikkeus.   USA:ssa ekan kauden voittaja ei saanut albumiaan edes Billboardin TOP100:an eikä vauhti ole siitä parantunut.   

Vuonna 2011 Suomen idoliksi leivottiin Martti Saarinen.  Hän ei biisejään saanut Spotifyn listalle, mutta albumi nousi sijalle 36.  Kisan kesken jättänyt Lassi Valtonen sai parikin biisiään TOP100:an ja albumin peräti sijalle 5.  Stina Girs sai myöskin albuminsa listalle ja se piikkasi sijalla 24.  Idols kokoelma oli listalla 10 viikkoa, parhaimmillaan sijalla 10.  2011 oli viimeinen vuosi Sonyn Idols-kaudella.

2012 formaatti siirtyi Universalille.  Diandra voitti ja Outta My Head ylsi sijalle 42, albumi puolestaan sijalle 11.  Diandran lisäksi Torsten Borg oli yhden viikon albumilistalla sijalla 96, mutta Idols -kokoelmaa ei listalla edes näkynyt.

Tänä vuonna vastuu siirtyi Warnerille ja monien ennakkosuosikki Mitra Kaislaranta otti ja voitti.  Äkkisyvää on hänen ensimmäinen sinkku ja se nousi Viral50 listan kärkeen ja biisilistalla sijalle 20 eli korkeammalle kuin edeltäjänsä onnistuivat.  Idols kokoelmakin kävi jo sijalla 15 ja Joseph Miettinen on Viral50 -listan sijalla 7.  Yleisöllä on Idoleihin kiinnostusta selvästi mediaa enemmän ja ensi vuosi näyttää nouseeko sieltä oikeasti artisteja tähtien joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti