tiistai 20. elokuuta 2013

Aikamoiset kaverit

Aikamoinen kaveri toi Cheek. Timantit on ikuisia -biisin toinen listaviikko eli ensimmäinen täysi viikko toi striimejä 444063 kappaletta.  Tuolla määrällä biisi olisi ollut Englanninkin Spotifylistalla sijalla 2!   Kyseessä on vasta toinen kerta ikinä kun Suomessa ylitettiin 300 000:n  raja ja nyt raja siis ylittyi kunnolla.  Vaikka listaykköstä kuunneltiin noin älyttömästi, niin koko TOP50:n kuuntelut lisääntyivät vain 2,1%.  Taisi Cheek viedä paljon kuunteluita muilta biiseiltä.  Cheekiltä pari vanhempaa biisiäkin nousi takaisin listalle.  Niiistä Sokka Irti oli viime vuonna järjettömän kokoinen hitti, mutta Spotifyssa ei yltänyt sijaa 7 korkemmalle.  Cheekin isoimmat spottihitit syntyivät vasta Vain Elämää ohjelman ansiosta.

Aikamoinen kaveri toi Calvin Harris.  18 Months -albumi nousi takaisin ykköseksi ja viimeisin sinkkulohkaisu Thinking About You nousi uutuutena biisien puolelle.  Albumilla on nyt 8 Spotifyhittiä Suomessa; We Found Love, Bounce, Let's Go, We'll Be Coming Back, Sweet Nothing, Drinking from the Bottle, I Need Your Love ja Thinking About You ovat yhteensä saalistaneet Spottarista 254 listaviikkoa ja 4 niistä on edelleen TOP100:ssa ansaitsemassa lisäviikkoja.   Toki samaan hittimäärään on päässyt David Guetta, mutta ei albumin originaaliversiolla.  Vielä useampaan hittiin on päästy muutaman kerran albumin julkaisun yhteydessä kun albumiraitoja on listalle päässyt useampia.

Viikon isoin uutuus on vähän kakspiippuinen juttu.  TOP100 listalla se on Lady Gaga-Applause sijalla 41, mutta TOP50 listalla se on Ellie Goulding-Burn sijalla 26.   TOP50 -listalle yhdistetään biisin eri julkaisut eli Ellien tapauksessa sinkusta oli kuunneltavissa yhden raidan versio sekä kolmella remixillä ryyditetty maksi.  Pitkällä listalla ne saalistivat sijat 52 ja 98.  Minä en keksi mitä hyötyä yhden biisin julkaisusta tässä tapauksessa on, mutta enhän minä kaikkea tajua.


Mitä Jenni Vartiainen ja Warner pelästyi ?    Jennin Junat ja naiset julkaistiin viime perjantaina, mutta viikonloppuna sitä ei enää Spotifyssa ollutkaan.  Oliko julkaisu vahinko ja se olikin tarkoitettu ulos vasta mannantaina, jolloin sille saataisiin iso debyytti ekalle viikolle.  Nyt se ehti TOP50 Shared Tracks listan sijalle 3, edellään kaksi muuta kovaa kotimaista; Lauri Tähkä-Saat syttymään (nr. 2) ja listan kärjessä Pariisin Kevät-Odotus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti