keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Syksyn paras uutinen

Ei, syksyn paras uutinen ei ole Cheekin comeback, Robinin duettolevy tai Haloo Helsingin Areenakeikat.  Meille listafriikeille se on ehdottomasti Spotifyn TOP200 listan paluu ja vielä parempana kuin aiemmin.  Viime talvena ainakin mua häiritsi listassa se, että silloin ei Spotify onnistunut yhdistämään biisin kuunteluita eri alustoista.  Esim. Vain Elämää biisien kuuntelut sinkuilta ja albumilta listaantuivat tuolloin listalla eri sijoille.  Nyt kaikki on toisin. Listat ovat ihan samat kuin jo julkaistut TOP50 ja TOP100 listat striimausmääriään myöten ja arkistoja löytyy taaksepäin huhtikuun 25. päivään saakka. Tutkittavaa siis riittää.
Jos et ole vielä listoja tsekkaillut, niin ne löytyvät täältä.

2 kommenttia:

  1. Mistä päivästä mihin toi weekly-kohta on? Vertasin singlelistan sijoihin nii ei täsmänny, tai siis katoin singlelistalta 45-viikkoa ja tuolta top-200 kohtaa 10/29/2015 ja ne ei täsmänny.

    VastaaPoista
  2. 11/05/2015 olisi ajankohdallisesti lähempänä. Spotifyn viikkolista noudattaa maailmalla nykyään yleisesti käytettyä perjantaista torstaihin rytmiä, johon monissa maissa siirryttiin kun julkaisupäivät standardisoitiin perjantaille. Suomessa listarytmiä ei muutettu vaan se on edelleen torstaista keskiviikkoon (IFPIssä ei olisi muuten ehditty koostaa listaa ennen viikonloppua). Kannattaa muistaa, että singlelistalla on myös muita lähteitä kuin Spotify. Olen ymmärtänyt, että jopa iTunes tuli kesällä mukaan.

    VastaaPoista