keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Pari yllättävän isoa suomalaista soittolistaa

Viimeisen puolen vuoden aikana on kaksi soittolistaa kasvanut yllättävän kovaa vauhtia.  Sonyn Filtr brandin alle tehty Classic Rock on tämän vuoden aikana saanut 44 461 uutta seuraajaa.   Soittarin seuraajien kokonaismäärä on jo lähes 57000 ja se  
noussee viimeistään ensi viikonloppuna jo toiseksi suurimmaksi suomalaiseksi soittolistaksi.  Vaikka listalla on mukana kaikki oleelliset AC/DC:stä Metallican kautta Led Zeppeliniin, niin listan koko on komea ottaen huomioon rock-musiikin yleisen kiinnnostavuuden Spotifykuuntelijoiden keskuudessa.

Toinen vielä mystisempi on Universalin Digster brändiin kuuluva Taylor Swift.  Tämän listan nousu alkoi tammikuun puolessa välissa ja se on sen jälkeen saanut 33846 uutta tilaajaa nousten Suomen Universalin suurimmaksi ja koko maan neljänneksi suurimmaksi soittolistaksi. Tällä hetkellä sillä on lähes 39000 seuraajaa.  Kummalliseksi tilanteen tekee tietysti se, että neiti itse on halunnut biisinsä pois striimauspalveluista ja listalta toimiikin ainoastaan 9 biisä.  Lähinnä fiittauksia muiden levyillä tai biisejä, jotka soivat erilaisilta kokoelmilta joihin on "vahingossa" jäänyt striimausoikeudet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti