lauantai 21. maaliskuuta 2015

Pikkuhittien tilanne vaikeutuu

Anteeksi heti kättelyssä numerosaastasta, joka ei todellakaan kaikkia kiinnosta.  Nyt kun spotifyssa ei enää näy TOP100 -listaa, niin hittien rakenne on muuttunut.  Ennen biisin noustessa TOP100:aan se pysyi siellä pitkään, sillä Spotifyn lista nosti striimausmääriä melkoisesti.   Nyt on sama tilanne TOP50:ssä browse -osion TOP50 listan avulla.  Eli entistä pienempi määrä biisejä yltää isoihin striimausmääriin.

Tein simppelin laskelman, joka mielestäni kuvaa tilannetta. Kokeilin laskea viimeisimmällä TOP200 päivälistalla striimausmääriä pudottamalla niitä 25% ja tsekkasin miten eri sijoilla olisi käynyt. 
Sijan 1 (Major Lazer) olisi pudonnut 5 pykälää
Sijan 20 (Antti Tuisku olisi pudonnut 19 pykälää
Sijan 50 (Sam Smith) olisi pudonnut ainoastaan 3 pykälää
Sijan 60 (Jason Derulo) olisi pudonnut 25 pykälää.

Eli mitä tämä kertoo?  Sijan 50 jälkeen on järjettömän suuret erot stiimausmäärissä ja listalle ei tule muutoksia entiseen malliin. Suurin osa päivistä ollaankin ilman listauutuuksia.  Tähän kun lisää vielä faktan, että puolen vuoden sisällä radioiden musiikipäälliköt ovat todella löytäneet Spotifyn ja lisäävät varsinkin ulkomaisia biisejä sen perusteella soittoon.  Olemme siis tilanteessa, että isoista hiteistä tulee todella isoja, mutta keskisuurten hittin määrä putoaa dramaattisesti.

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Minun mielestäni uusi versio on aivan hirveä, joten latasin netistä tilalle jonkun vanhan version. Nyt taas näkyy päivitetyt top 100 single- ja albumilistat. Elikkä vaikka uusi versio ei sisällä enää albumilistaa, niin päivitykset jatkuvat. Saa nähdä miten nopeati Spotify alkaa työntämään uutta versiota tilalle.

  Sami

  VastaaPoista
 3. Vaikka itselle saakin vanhan version, niin se ei auta albumiraitojen saamiin striimausmääriin. Mun mielestä olemme siirtymässä biisibisnekseen vähän liian nopeasti.

  VastaaPoista