sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Suurimmat suomalaiset soittolistat

Puolisen vuotta on kulunut edellisestä soittolistakatsauksesta, joten nyt on jälleen aika koota yhteen suurimmat suomalaiset soittolistat. Näitä suurempia on tietty monet Usassa ja Ruotsissa kasatut, mutta nyt keskitymme kotimaisiin (suluissa sijoitus puoli vuotta sitten).

1 (2) Kuuminta nyt! 54 969 seuraajaa.
Tämän päivän isoimpia hittejä esittelevä Sonyn hittilista on noussut Suomen suurimmaksi Spotify-soittariksi!

2 (1) Dancefloor Hits 53 799 seuraajaa
Vuositolkulla kärjessä ollut Sonyn kasaama dancelista on viimein pudonnut kakkoseksi.  Joka tapauksessa kahdella suurimmalla on melkoinen etumatka seuraaviin.

3 (5) Digster Hits 29 947 seuraajaa
Universalin versio Kuuminta nytistä on noussut pari pykälää.  Kukaan Spotifyn käyttäjä ei ole voinut olla törmäämättä soittolistan mainoksiin eri puolella nettiä.

4 (20) Vain Elämää 28 025 seuraajaa
Puolessa vuodessa kaikkein eniten suosiotaan kasvatti Warnerin Vain Elämää.  Se oli jo välillä kolmanneksi suurinkin, mutta ymmärrettävistä syistä listan päivittäminen on hankalaa ja sen myötä kiinnostus hiipuu.  Parhaimmillaan listalla oli yli 29000 seuraajaa.

5 ( 3 ) Suomipoppia 26 543 seuraajaa
Sonyn suomipoppia on edelleen suurin päivitettävä pelkästään suomalaista musiikkia sisältävä lista, mutta onko se sitä vielä seuraavalla kerralla.  Takaa tullaan aika kovaa.

6 (6) Digster SUOMI HIP HOP 24 591 seuraajaa
Puolessa vuodessa 4000 uutta seuraajaa saanut lista tullee keväällä haastamaan Suomipopin valta-asemaa.  Toivottavasti listaa päivitetään jatkossa vähän enemmän; vain25% biiseistä on tältä vuodelta ja viimeisen kuukauden ajalta ei yhtään.

7 (4) Finnish Dance Chart 23 381 seuraajaa
Kauden suurin häviäjä.  Syy siihen on varmasti se, että viimeisin päivitys on toukokuulta ja dancebiisien vaihtuvuus on huomattavasti nopeampaa.

8 (7) Digster DANCEFLOOR 19 467 seuraajaa
Universalin dancelista on puolessa parantanut otettaan sekä päivitysten, että myös markkinoinnin osalta ja on näin ollen menestyksensä ansainnut.

9 (10) Topsify TOP40 Party 18 716 seuraajaa
Viime keväänä Warner brändäsi soittolistansa Absoluten alle ja syksyllä luuta lakaisi jälleen; nyt ne ovat kaikki Topsify-merkkisiä.  TOP40 Party vastaa Sonyn ja Universalin Danceflooreja.

10 (8) Flow Festival 15 854 seuraajaa
Flow on ainoa festari, jonka soittolistalla on jotain arvoa.  Muilla seuraajamäärät lasketaan vain sadoissa ja Flow on aloittanut jo nyt päivittämisen ensi kesää varten.

Huomenna käsittelyssä sijat 11-20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti