lauantai 11. lokakuuta 2014

Tietoisku

Vähän aikaa sitten Spotify teki meille lista- ja tilastofriikeille mahtavan uudistuksen.  Aiemmin oli nähtävissä ainoastaan artistin kymmenen biisin striimimäärät popular/suositut -osiossa ja sekin oli jo avoimempaa verrattuna muihin digitaalisiin palveluihin. 

Nyt kun on joko artistiprofiilissa tai jonkin tuotteen sivulla, niin striimauslukeman saa näkyviin laittamalla hiiren osoittimen suosiota mittaavien palkkien päälle.  Varsin koukuttava toiminto mikäli on kiinnostunut eri biisien statistiikasta.

Uudelle listalle nousi kaksi uutuutta ja molemmat olivat perjantain uutuuksia.  Isac Elliot - Tired of Missing You ylsi sijalle 50.  Isacin edellinen oli kesäkuussa rauhallisempaan lista-aikaan julkaistu Baby I ja se aloitti vaatimattomammin sijalta 72 .   Virossa uutuus nousi myös listalle ja jopa 7 pykälää korkeammalle kuin Suomessa.  Striimejä biisi oli kerännyt ekana päivänä 27209, mutta sitä en tiedä miten se jakaantuu eri maihin.

Toinen uutuus on sijalta 89 aloittava Nikke Ankara - Spesiaali.  Niken edellinen, Perjantai 13. piikkasi komeasti sijalla 7.   Mielenkiintoisen tästä uutuudesta tekee myös tämä uusi toiminto.  Spesiaalin striimit tulevat varmasti lähes kaikki Suomesta ja määrä näyttää olevan 4775.  Tämän perusteella voi arvioida, että TOP100 listasijaan on tarvittu n. 4500 kuuntelua, olettaen että striimilaskuri on päivitetty samaan kellonaikaan kuin listasijojen laskenta on päättynyt. 

2 kommenttia:

  1. On hyvä uudistus todellakin. Harmi vain (tosin ymmärrettävää), että alle tuhannen soiton lukuja ei ilmoiteta.

    VastaaPoista
  2. Striimilaskuri ei katkea samalla hetkellä TOP-listan kanssa. Eilisen Vain Elämää -ohjelman jälkeen julkaistu Paula Vesalan Sori nousi listalla sijalle 75, vaikka sille oli näkyvillä vain 1298 kuuntelua. Joka tapauksessa hieno uudistus ja olisi upeaa mikäli iTunes pystyisi tällaiseen avoimuuteen.

    VastaaPoista