sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mitä tarkoitat?

Elokuun jälkimmäinen puolisko on tuonut vallan mukavasti uutuuksia listalle.  Niistä parhaan lähdön on saanut Justin Bieber, joka on virallisesti ohittanut teini-iän ja kasvanut jo 21-vuotiaaksi.  What Do You Mean?  on noussut toisena listapäivänään jo kakkoseksi ja on selkeästi miehen suurin hitti tähän mennessä.  Kolmisen vuotta sitten Boyfriend ylsi sijalle 13, joten parannus on melkoinen.

Teflon Brothersien Ay Ay Ay oli perjantain listalla jo kolmosena. Se ei ole yllätys, että Teflarit saavat uuden hitin, mutta yllättävä on biisillä vieraileva solisti; viime vuoden tangokuningas Teemu Roivainen eli Tango-Teemu.

Auroran Kaikki mitä näät on viikossa noussut sijalle 21.  Ennen tätä Auroran suurin hitti oli Se soi, joka piikkasi viime vuoden heinäkuussa pari pykälää alempana.

Isac Elliotin Lipstick on käynyt jo sijalla 13.  Kyseessä on nuorukaisen toiseksi suurin hitti, ainoastaan debyytti New Way Home on pärjännyt paremmin piikatessaan sijalla 2.

Parin viikon aikana listalle nousseista edelleen hyvässä nosteessa ovat seuraavat
29 Avicii - For a Better Day
40 Macklemore & Ryan Lewis - Downtown
57 Asa & Anna Puu - Taulu
65 Redfoo - New Thang
75 Cash Cash - Devil
81 OMI - Hula Hoop
84 Little Mix - Black Magic
90 Iisa - Kukaan ei oo kenenkään
100 Lucas - Aurinkoo
Näistä ehkäpä mielenkiintoisin on Lucas, joka sai ekan biisinsä saman tien TOP100 listalle.  Pari viikkoa sitten kukaan ei ollut nuoresta kaverista kuullutkaan ja nyt Kasmirin tasoiset sankarit jakavat kehuja.

torstai 20. elokuuta 2015

Sä huudat

Uutta Cheekkiä on odotettu pitkään ja se ei ole kristallipallukoita tavinnut kun on sanonut ennätyksiä syntyvän.  Biisi julkaistiin Spotifyssa 19.8 keskiyön aikaan, mutta jo 18.8. päivän listalla se oli sijalla 32.   Tämä todistaa sen, että listat eivät katkea ihan samaan aikaan Suomen vuorokausirytmin kanssa.

Varsinaisen julkaisupäivän listalla biisi oli oletetusti ykkösenä.  Heinäkuussa JVG teki ennätykset striimaamalla Tarkenee biisiä vähän yli 100000 kertaa.  Sä Huudat iski listaan lukeman 204928.  Todellinen luku lienee sitäkin enemmän, sillä listaluvuista karsitaan samasta ip-osoitteesta tulleet "ylisuuret" kuuntelumäärät.

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Ihanaa

Viikko toi TOP50:een kolme uutuutta.  Tiistain listalle ylsi Demi Lovaton ajankohtainen Cool for the Summer.  Kyseessä on nuoren neitokaisen ensivisiitti Suomen TOP50:een. 

Torstaina 6.8. oli sitten Robin Schulzin vuoro.  Viime vuoden huhtikuussa Schulzin mixaus Mr. Probzin Waves -biisistä nousi sijalle 3 ja oli listalla peräti 350 päivää.    Prayer in C mixaus nousi elokuussa ykköseksi asti ja viihtyi kärjessä 19 päivää.  Olisi ollut huomattavasti pidempäänkin ellei Haloo Helsingin Beibi olisi kisannut paalupaikasta samaan aikaan.   Neljä kuukautta myöhemmin Sun Goes Down oli sijalla 17 ja toukokuussa Headlights kohosi sijalle 14.  Nyt on uuden hitin aika ja listalle nousee Sugar.

Perjantain listalle nousikin sitten todella odotettu uutuus.  Chisun Ihana aloitti tuolloin sijalta 10, mutta romahti seuraavana päivänä peräti 26 pykälää.   Chisu oli viimeksi TOP50:ssä kolmisen vuotta sitten Kolmas pyörä -sinkullaan.  Mun koti ei oo täällä tai Baden Baden -biiseistä on jo sen verran aikaa ettei mulla niistä Spotify dataa ole, mutta vuonna 2011 Kohtalon oma, Minä ja mun pää sekä Sabotage olivat kaikki TOP10 menestyksiä.  Parhaiten nenestyi Kohtalon oma, joka piikkasi sijalla 2 ja vietti TOP100:ssa 52 viikkoa.  En jaksa uskoa toisen päivän romahduksen jatkumiseen, vaan eiköhän Chisu tulevina päivinä radioiden avustamana nouse Spotifyssakin takaisin kärjen tuntumaan.

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Drag Me Down

One Direction julkaisi uuden sinkun ilman sen kummempia ennakkovaroituksia, mutta fanit näyttävät olleen valmiina.  Joulukuun alussa vuonna 2013 silloinen viisikko sai Story of My Life -biisin Spotifyn listalla sijalle 11 ja ennen tätä se oli yhtyeen paars saavutus Spotifyn biisilistalla.  Nyt nelikoksi muuttunut poikapoppoo sai ensimmäisen TOP10 hittinsä, sillä Drag Me Down biisin ensimmäisen listapäivän sija oli komeasti nr. 3.

Popin puolella ura kestää nykyään harvoin kolmea albumia pidempään, mutta 1D on julkaissut jo neljä hyvin menestynyttä albumia ja näyttää tämän sinkun perusteella olevan vasta nousukiidossa.  Saa nähdä muodostuuko ura vielä yhtä komeaksi ja arvostetuksi kuin mun silmissä poikabändien ykkössijaa pitävällä The Temptations viisikolla.