sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Guettaa

Spotifykäyttäjien kestosuosikki David Guetta on ollut nyt 5 päivää ykkösenä Bad -biisillään.   Miehen Nothing But the Beat -albumi oli koko vuoden 2012 isoin albumi Spotifyssa, mutta yllättävää kyllä, ennen Badia hän ei ollut yltänyt ykköseksi Spotifyn biisilistalla.  Aikaisempi paras sijoitus oli nr. 5, jonka hän oli saavuttanut kolmella biisillä; Little Bad Girl, She Wolf ja Titanium.   Hassu sattuma, että Titaniumin biisintekijänä ja solistina vieraili Sia, jolla puolestaan on ollut kuluvan viikon kovimpia uutuuksia listalla Chandelier -biisin avulla.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Oo Koo

Tällä viikolla on ollut kaksi ylivoimaista nimeä.  Kaija Koo - Kuka sen opettaa on pitänyt kärkipaikkaa albumien puolella koko viikon.  Jos jätetään Vain elämää -kokoelmat huomioimatta, niin Kaijan suurin Spotify menestys ennen tätä oli sija 10 Kaunis rietas onnellinen -kokoelmalla marraskuussa 2011.  Uudelta albumilta ensimmisenä sinkkuna lohkaistu nimibiisi on sinkkulistalla nr. 13, sekin on jo nyt 2 pykäläää korkeammalla kuin aiempi ennätys; Vapaa ylsi sijalle 15 joulukuussa 2010.

Toinen ylivoimainen löytyy biisien puolelta; Calvin Harris-Summer on ollut ykkösenä koko viikon ja kyseessä on Calvinin ensimmäinen ikioma ykköshitti. Rihannan kanssa tehty We Found Love ylsi sekin ykköseksi, mutta oli silloin ehkä kuitenkin enemmän Rihannan hitti kuin Calvinin.   Miehen 18 Months albumi oli koko viime vuoden suurin menestys Spotifyssa.  Tuon albumin julkaisusta tulee viikon päästä täyteen 18 kuukautta ja se on edelleen albumilistan sijalla 17.  Todellinen Spotify-Klassikko isolla Koolla.

lauantai 5. huhtikuuta 2014

SLK

Albumilista vaihteeksi sekosi.   Ellie Goulding, Macklemore ja Imagine Dragons saivat viimein albumiensa toiset versiot ulos ja jäljellejääneet ottivat aimoharppaukset ylöspäin.  Mutta samaan aikaan mm. Lorde ja Frozen soundtrack tuplasivat edustuksensa. 

Albumilistan paras uutinen on se, että Stam1na siirtyi käännynäisten joukkoon ja viimeisin tuotos SLK tuli koko kansan kuultavaksi.  Listasijan 48 edestä sitä kuunneltiinkin, vaikka iso osa faneista ei sitä osannut nyt odottaakaan.

Viimeiset 1½ viikkoa ovat tuoneet 5 uutuutta biisilistalle.  Niistä korkeimmalla on  tällä hetkellä lähen Pääkköset-Raptori-jatkumo Justimus-Wunderboy, joka on kohonnut jo TOP 30:een.   2010-luvun suuri rytmikone on puolestaan tuonut Skrillex-Recess -biisin TOP40:een.  

Sijalla 58 on ihan tuoretta verta.   Ihastuttava Aurora-Eilisen aurinko pärjää ainakin tällä hetkellä miespuolista kolleegaansa Jukka Poikaa paremmin, jolla edelleen näyttää olevan vaikeuksia nousta takaisin listamenestyjien joukkoon Spotifyssa.

Lady Gagan tuottajana mainetta saanut ranskalais-DJ omaa samaa asennetta mitä Prodigy aikoinaan ja olikin vain ajan kysymys koska DJ-Snake - Turn Down for What singahtaa listalle. Muutama kuukausi siihen meni, mutta eiköhän tämä ole vasta alkua.

BlasterJaxxia diggaa mm. David Guetta, Tiesto, Hardwell ja Afrojack, joten ei ihme, että Suomestakin löytyy diggareita niin, että Blasterjaxx-Faith nousee listalle.